06. 03. 2020

Preventivní opatření proti šíření nového typu koronaviru

koronavirus.jpg

Krajská hygienická stanice Brno a Státní zdravotní ústav zveřejnili v souvislosti s šířením Koronaviru COVID-19 informace pro občany Jihomoravského kraje. Věnujte prosím pozornost přiloženým podkladům a letákům upozorňujícím na nutnost dodržovat preventivní opatření.

Aktuálně NEHROZÍ PŘÍMÉ OHROŽENÍ ANI NEBEZPEČÍ, všechny kroky a opatření jsou preventivní a obdobné, jako u jiných respiračních a podobných viróz.

VELMI DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT ZÁKLADNÍ PRAVIDLA OSOBNÍ HYGIENY A ZEJMÉNA MYTÍ RUKOU.

K dispozici je zároveň infolinka Státního zdravotního ústavu pro kohokoliv, kdo se potřebuje poradit v souvislosti s koronavirem, a to od 9 do 21 hodin na tel. číslech 724 810 106 a 725 191 367.

Krajská hygienická stanice JMK rovněž zřídila novou informační linku 773 768 994, která je určena výhradně pro osoby s podezřením na nákazu.

Informace můžete dále čerpat na stránkách www.khsbrno.cz nebo www.szu.cz.

Aktuální informace o opatřeních v souvislosti s koronavirem můžete sledovat také na https://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?ID=408283&TypeID=2 (budou zde zveřejňovány také informace z jednání bezpečnostní rady kraje).

Upozornění pro pořadatele kulturních akcí

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu sdělujeme, že hromadné sportovní a společenské akce s návštěvností nad 5 000 osob nebudou rušeny, ale pořadatel je povinen tuto skutečnost předem nahlásit na Krajskou hygienickou stanici Jihomoravského kraje se sídlem v Brně na e-mail: akce5000@khsbrno.cz.

 

Zpět