29. 11. 2019

Město Vracov získalo ocenění za třídění vysloužilých elektrozařízení

tridime1.jpg

Zástupci nejlepších měst a obcí Jihomoravského kraje se sešli ve čtvrtek 28. listopadu 2019 v prostorách národní kulturní památky Hrad Špilberk v Brně, aby převzali ocenění za třídění odpadů. V tradiční soutěži nazvané "My třídíme nejlépe", kterou každoročně vyhlašuje Autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a.s., pod záštitou Jihomoravského kraje. Oceněny byly též obce za třídění vysloužilých elektrozařízení.

Město Vracov dosáhlo nejlepšího výsledku v soutěži měst a obcí ve sběru vyřazených elektrozařízení v kategorii "Obec od 2500 do 10000 obyvatel" s největším procentním nárůstem velkých a malých spotřebičů za hodnocené období (říjen 2018 - září 2019). V rámci slavnostního vyhlášení výsledků byl ve čtvrtek 28. 11. 2019 městu předán certifikát a šek na 15000,- Kč.

V soutěži se hodnotily výsledky za období od loňského října do letošního září. Uspěly ty obce, které v celkovém součtu dosáhly nejlepších výsledků ve sběru drobného elektrozařízení ze sběrných dvorů a červených stacionárních kontejnerů. Souběžně byly také vyhlášeny ceny v kategoriích kolektivního systém ELEKTROWIN. Ve všech kategoriích se hodnotilo období od loňského října do letošního září. Uspěly obce, které zaznamenaly největší procentní nárůst chlazení (ledniček, mrazniček), velkých a malých spotřebičů v porovnání s předcházejícím obdobím. V kategorii do 2 500 obyvatel se nejvíce dařilo městysu Doubravníku, Vracov zvítězil mezi obcemi od 2 500 do 10 000 obyvatel. V kategorii nad 10 000 obyvatel je vítězem Blansko.

Město Vracov se ve své kategorii také umístilo na krásném 5. místě v soutěži měst a obcí o nejlepší úřad s rovnými příležitostmi pro ženy a muže "Úřad na cestě k rovnosti 2019", kterou vyhlásilo Ministerstvo vnitra České republiky a zaštítil Institut pro veřejnou správu ve spolupráci s Úřadem vlády České republiky.

Zpět